4.1 C
Norrköping
söndag, mars 7, 2021

Polisen varnar bilägare av exklusiva bilar i länet

Polisen vill uppmärksamma bilägare på tillgrepp av exklusiva bilar i Östergötland. Natten mot torsdagen stals en vit BMW X6 årsmodell 2015 utanför en villa Ekängen i Linköping. Bilen, vars registreringsnummer slutar på 973, var utrustad med spårningsutrustning. Polisen försökte följa den men spåren slutade längs med E4 vid Norsholm. Man misstänker att bilen där lastats på ett fordon med störningssändare och förts vidare därifrån. Flera lastbilar har kontrollerats, men kontrollerna har inte gett något resultat.
BMW X6
Polisen misstänker att tjuvarna har tagit sig in i bilen utan att använda nyckel. Detta kan göras genom en sändare som plockar upp signaler från bilnyckeln inne i bostaden, skriver polisen på sin hemsida. Om man vill försvåra för tjuvarna kan man förvara bilnycklarna i en ask av tung metall, gärna bly, långt ifrån ytterdörren. Att parkera bilen i ett låst garage, eller på en plats med stark belysning är också bra säkerhetsåtgärder. Stölder av exklusiva bilar och dyr teknisk utrustning från dem har förekommit tidigare i länet och polisen vill nu uppmärksamma bilägare på att detta nu kan vara aktuellt igen. Polisen vill gärna få in tips och iakttagelser från Ekängen och kring E4 Norsholm under natten mot torsdagen som kan sättas i samband med stölden. Har du sett något? Ring 114 14 eller 112 om det är akut.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid halv åtta-tiden på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka på...
Strax efter klockan tio larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka vid Västerby...
Vid 17.30-tiden fick polisen samtal om bostadsinbrott i Ljura i Norrköping. Tjuven hade brutit upp...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
4.1 ° C
4.4 °
4 °
65 %
7.7kmh
20 %
sön
2 °
mån
3 °
tis
3 °
ons
-0 °
tor
4 °