LinköpingNorrköpingNotiserÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Polisen varnar bilägare av exklusiva bilar i länet

Polisen vill uppmärksamma bilägare på tillgrepp av exklusiva bilar i Östergötland.Natten mot torsdagen stals en vit BMW X6 årsmodell 2015 utanför en villa Ekängen i Linköping. Bilen, vars registreringsnummer slutar på 973, var utrustad med spårningsutrustning. Polisen försökte följa den men spåren slutade längs med E4 vid Norsholm. Man misstänker att bilen där lastats på ett fordon med störningssändare och förts vidare därifrån. Flera lastbilar har kontrollerats, men kontrollerna har inte gett något resultat.
BMW X6
Polisen misstänker att tjuvarna har tagit sig in i bilen utan att använda nyckel. Detta kan göras genom en sändare som plockar upp signaler från bilnyckeln inne i bostaden, skriver polisen på sin hemsida. Om man vill försvåra för tjuvarna kan man förvara bilnycklarna i en ask av tung metall, gärna bly, långt ifrån ytterdörren. Att parkera bilen i ett låst garage, eller på en plats med stark belysning är också bra säkerhetsåtgärder.Stölder av exklusiva bilar och dyr teknisk utrustning från dem har förekommit tidigare i länet och polisen vill nu uppmärksamma bilägare på att detta nu kan vara aktuellt igen.Polisen vill gärna få in tips och iakttagelser från Ekängen och kring E4 Norsholm under natten mot torsdagen som kan sättas i samband med stölden. Har du sett något? Ring 114 14 eller 112 om det är akut.

Relaterade artiklar

Back to top button