LinköpingNyheterÖstergötland

Linköping: Ladugårdsbyggnad nedbrunnen vid Sjögestad

Vid 23-tiden på lördagskvällen inkom larm till SOS om ladugårdsbrand vid Sjögestad utanför Linköping.När räddningstjänsten anlände till platsen var byggnaden helt övertänd och bortom all räddning. Insatsen inriktas på att förhindra spridning till fler byggnader. Ladugården inrymmer maskinhall och spannmålstork och det fanns inte några djur i byggnaden.Räddningstjänsten meddelade vid midnatt att spridningsrisken till övriga byggnader i stort sett säkrats. Man skyddar också en större dieseltank samt ett garage i närheten. Släckningsarbetet beräknas pågå till klockan två och därefter kommer det vara bevakning på platsen fram till morgonen.Brandmän från Kallerstad, Lambohov, Vikingstad och Mjölby deltar i släckningsarbetet.

Relaterade artiklar

Back to top button