-0.9 C
Norrköping
onsdag, mars 3, 2021

Finspång: Skogsbrand vid Hemsjön

Det var 14.30-tiden som räddningstjänsten larmades om en skogsbrand vid Hemsjön mellan Mottorp och Tjuttorp i Finspångs kommun. Enligt larmet skulle det brinna i träd och gräs på ett hygge med snabb spridning. Vid 17.30-tiden anlände förstärkning från Kvillinge och senare anslöt även en tankbil från Katrineholm. Man ställde också en förfrågan till MSB om helikopterresurser till platsen och strax efter klockan 18 anlände helikoptrarna och påbörjade vattenbombning. Då bedömdes brandens omfattning till ungefär 500×500 meter, skriver SVT Nyheter Öst. Uppdatering Helikoptrarnas vattenbombning gav god effekt och klockan 19.30 kunde helikoptrarna lämna platsen. Strax före klockan 21 kunde även förstärkningen från Norrköping återvända hem till station Kvillinge. Som mest var ett 40-tal brandmän involverade i släckningsarbetet. Eftersläckningsarbetet beräknas pågå hela natten.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 02.38 natten mot måndag och i samband med en fordons- och förarkontroll på...
På måndagskvällen larmades polisen om en singelolycka på Spelmansgatan i Norrköping. Larmet kom till polisen...
På onsdagskvällen inträffade en olycka med lastbil på Kommendantvägen i Norrköping. En container hade lossnat...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
-0.9 ° C
0 °
-1.7 °
93 %
3.6kmh
20 %
ons
5 °
tor
4 °
fre
2 °
lör
4 °
sön
0 °