NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Våldsam singelolycka på E4-avfart

Det var strax före klockan fem på söndagsmorgonen som larm inkom om singelolycka vid Strömsfors utanför Norrköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. En bil på väg norrut på E4 hade gått av vägen i hög hastighet och flugit 90 meter innan den kraschade in i ett garagetak på Björnlundavägen och fattade eld. Branden kunde släckas och brandmännen kontrollerade sedan att branden inte spridit sig till byggnaden.

Enligt tidiga uppgifter trodde man att tre personer var drabbade. Detta på grund av att det satt två personer i baksätet på bilen när räddningspersonalen anlände till platsen. Det visade sig senare att de hade hamnat i baksätet på grund av den våldsamma kraschen. De båda drabbade fick hjälpas ut ur bilen av räddningspersonalen och fördes till sjukhus med allvarliga skador. De drabbade är en man och en kvinna i 23- och 24-årsåldern, skriver P4 Östergötland. De är inte hemmahörande i länet.

FOTO: LÄSARBILD

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, skriver polisen på sin hemsida. Fordonet kommer att tas i beslag för vidare utredning. Mannen och kvinnan kommer att förhöras när det är möjligt.

I samband med olyckan slets en luftburen elledning ner och delar av Strömsfors blev strömlöst. Tekniker från Eon skickades till platsen för åtgärd.

Uppdatering
Som mest var 237 hushåll utan ström. Klockan tolv ska strömmen ha varit tillbaka igen för samtliga hushåll, skriver SVT Öst.

Relaterade artiklar

Back to top button