NyheterÖstergötlandSöderköping

Söderköping: Orangeri nedbrunnet i Bresätter

Vid 23-tiden på söndagskvällen larmades räddningstjänsten om en brand i Bresätter mellan Söderköping och Valdemarsvik. Det brann i ett orangeri.Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. När brandmännen anlände var byggnaden helt övertänd och bortom all räddning. Arbetet inriktades på att förhindra spridning till skog och mark. Närmsta hus låg 150 meter från orangeriet och var aldrig i fara.Strax efter midnatt meddelades att branden var under kontroll och vid tvåtiden var det helt släckt. Hur branden startat är i skrivande stund inte känt. Polisen har spärrat av brandplatsen i väntan på teknisk undersökning och inledningsvis rubriceras ärendet som mordbrand, rapporterar P4 Östergötland.Brandmän från Bottna och Valdemarsvik deltog i släckningsarbetet med förstärkning av tankbil från Norrköping.

Relaterade artiklar

Back to top button