6.8 C
Norrköping
söndag, februari 28, 2021

Norrköping: Häst räddades från ö i Stora Älgsjön

Det var strax före klockan 21 på fredagskvällen som räddningstjänsten larmades om en nödställd häst i Stora Älgsjön utanför Norrköping. En häst som skulle ledas in till sitt stall hade plötsligt slitit sig och gått ner i en sjö och simmat iväg, skriver räddningstjänsten på sin hemsida. Hästen hade sedan tagit sig upp på en ö och man befarade att den kunde ha gjort sig illa. Brandmännen fick hjälp av boende i närheten att ta sig ut till hästen med båt. Veterinär besiktigade djuret och gav lugnande. Man satte på hästen stora luftkuddar, likt armpuffar, och bogserade in djuret till fastlandet. Väl på land piggnade hästen snart till och kunde gå till stallet igen för ytterligare undersökning. Klicka här och hör berättelsen i SVT Nyheter Öst om den unika djurräddningsinsatsen som fick ett lyckligt slut.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var strax efter klockan 19 på lördagskvällen som räddningstjänsten fick larm om ett...
Den röda pandan som rymt ur sitt hägn på Kolmårdens djurpark har återfunnits. Arjun klättrade...
Det var på måndagsmorgonen som djurvårdarna på Kolmårdens djurpark upptäckte att en av djurparkens...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
växlande molnighet
6.8 ° C
8 °
6 °
75 %
1.5kmh
47 %
sön
5 °
mån
7 °
tis
11 °
ons
5 °
tor
2 °