2.3 C
Norrköping
fredag, mars 5, 2021

Norrköping: Stort område spärrades av i centrum

Det var strax efter klockan sex på måndagsmorgonen som ett misstänkt farligt föremål hittades på Skolgatan i centrala Norrköping. Föremålet hittades i anslutning till ett lägenhetshus med butiker på gatuplan. Polisen begav sig till platsen och fotograferade föremålet. Bilderna skickades sedan till nationella bomskyddet för bedömning.
FOTO: LÄSARBILD
Inledningsvis spärrades ett litet område av kring föremålet, men man utökade snart avspärrningarna rejält och ställde räddningstjänst och ambulans i beredskap. Vid sjutiden sträckte sig det avspärrade området över flera kvarter från Drottninggatan till Kristinagatan samt Hospitalsgatan till Repslagaregatan. Klockan åtta fanns fortfarande inget beslut om vad som ska göras med föremålet. I väntan på bombskyddets bedömning planerades en evakuering av boende i nära anslutning till det misstänkt farliga föremålet. Uppdatering Nationella bombskyddet gjorde bedömningen att föremålet kunde undersökas närmare av polispersonal på plats tillsammans med räddningstjänsten, skriver polisen på sin hemsida strax före klockan nio. Undersökningen utfördes och föremålet avlägsnades från platsen. Kort efteråt kunde också avspärrningarna hävas och den planerade evakueringen hann aldrig påbörjas. Föremålet i fråga tros vara en kyl- eller fryskompressor, rapporterar SVT Nyheter Öst. Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Strax före klockan 18 fick polisen flera samtal om bråk på Drottninggatan i centrala...
Strax före klockan 21 tog polisen emot ett överfallslarm från en godisbutik på Drottninggatan...
Natten mot fredagen gick inbrottslarmet på Linden köpcentrum i centrala Norrköping. Polisen fick larmet strax...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
2.3 ° C
3 °
1.7 °
38 %
5.7kmh
21 %
fre
0 °
lör
5 °
sön
2 °
mån
1 °
tis
3 °