NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Stort område spärrades av i centrum

Det var strax efter klockan sex på måndagsmorgonen som ett misstänkt farligt föremål hittades på Skolgatan i centrala Norrköping.Föremålet hittades i anslutning till ett lägenhetshus med butiker på gatuplan. Polisen begav sig till platsen och fotograferade föremålet. Bilderna skickades sedan till nationella bomskyddet för bedömning.
FOTO: LÄSARBILD
Inledningsvis spärrades ett litet område av kring föremålet, men man utökade snart avspärrningarna rejält och ställde räddningstjänst och ambulans i beredskap. Vid sjutiden sträckte sig det avspärrade området över flera kvarter från Drottninggatan till Kristinagatan samt Hospitalsgatan till Repslagaregatan.Klockan åtta fanns fortfarande inget beslut om vad som ska göras med föremålet. I väntan på bombskyddets bedömning planerades en evakuering av boende i nära anslutning till det misstänkt farliga föremålet.Uppdatering Nationella bombskyddet gjorde bedömningen att föremålet kunde undersökas närmare av polispersonal på plats tillsammans med räddningstjänsten, skriver polisen på sin hemsida strax före klockan nio. Undersökningen utfördes och föremålet avlägsnades från platsen. Kort efteråt kunde också avspärrningarna hävas och den planerade evakueringen hann aldrig påbörjas. Föremålet i fråga tros vara en kyl- eller fryskompressor, rapporterar SVT Nyheter Öst.Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

Relaterade artiklar

Back to top button