NorrköpingNyheterÖstergötland

Brand i galleria efter smash and grab-kupp

Det var vid halv tretiden på söndagsnatten som inbrottslarmet ljöd på Linden köpcentrum på Hantverkaregatan i centrala Norrköping.Snart utlöstes också gallerians automatiska brandlarm. Räddningstjänst och polis skickades till platsen och kunde konstatera att både brandlarmet och inbrottslarmet var skarpt. En bil hade körts in i i gallerian och sedan satts i brand vid en guldsmedsbutik. Branden, som spridit sig till delar av lokalen, kunde snabbt släckas. Det blev dock stora skador och rök spreds i gallerian. Vid tretiden pågick ventilering av fastigheten.
FOTO: NIKLAS LUKS
Polisen spärrade av hela byggnaden i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Om tjuven eller tjuvarna fått med sig något från guldsmedsbutiken är i nuläget inte känt.Ärendet rubriceras av polisen som grov stöld samt mordbrand. Någon misstänkt gärningsman är inte gripen.

Relaterade artiklar

Back to top button