4 C
Norrköping
torsdag, maj 6, 2021

Stort strömavbrott släckte marksänd radio och tv

Vid 15-tiden på måndagen inträffade ett större strömavbrott i Norrköpings kommun.Klockan 15.15 var över 6500 abonnenter utan el i trakterna kring Åby, Krokek och Kolmården. Under avbrottet ska flera av våra läsare ha upplevt problem med mobildata och affärerna i Åby släppte inte in några kunder. Strömavbrottet har också lett till problem i vattenförsörjningen för boende i Kolmården och Åby.
Konsum i Åby kan inte ta emot några kunder.
FOTO: LÄSARBILD
Marksänd radio och tv från Kolmårdsmasten slocknade, likaså slavsändarna som matas från masten. Ärendet fick högsta prioritet hos Teracom och vid 15.30-tiden fungerade radio och tv igen. Varför reservkraften inte startade som den skulle är i skrivande stund inte känt och kommer att utredas.Orsaken till strömavbrottet ska ha varit en grävmaskin som kommit åt en ledning vid en transformatorstation i Åby med kortslutning som följd. Vid 17-tiden hade de allra flesta abonnenter fått tillbaka strömmen, men flera följdproblem kvarstod.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På fredagskvällen fick polisen samtal från en person som kände sig förföljd vid Fiskeby...
Polis larmades, klockan 23.30 kvällen/natten mot måndag till centrala Norrköping med anledning av ett...
På lördagskvällen larmades polisen till en singelolycka med fyrhjuling på Finspångsvägen i Norrköping.I höjd...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
4 ° C
4 °
3.9 °
87 %
4.6kmh
90 %
tor
5 °
fre
9 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
23 °