1 C
Norrköping
onsdag, mars 3, 2021

Linköping: Polishuset i Linköping avspärrat

Runt klockan sex på onsdagsmorgonen anträffades ett paketliknande föremål vid polishuset i Linköping. Det var i anslutning till receptionen som föremålet anträffades. Man spärrade av ett större område kring byggnaden där polishuset ligger och Nationella bombskyddet beordrades till platsen. Räddningstjänst och ambulans har också ställts i beredskap. De stora avspärrningarna orsakar framkomlighetsproblem omkring Garnisonsområdet och i skrivande stund trafikeras inte US Norra, US Södra, Brigadgatan, Infanterivägen eller Regementsgatan av lokaltrafiken. Strax efter klockan nio utökades det avspärrade området. På sin hemsida skriver polisen att avspärrningen utgår från en punkt i korsningen Garnisonsvägen/Regementsgatan – vidare Garnisonsvägen österut och sedan söderut till cirkulationsplatsen Infanterigatan – Artillerigatan norrut – Kompanigatan västerut – Brigadgatan norrut – Kompanigatan västerut –  Infanterivägen norrut – Regementsgatan västerut till korsningen med Garnisonsvägen. Anledningen till den nya avspärrningen är en ny bedömning av säkerhetsavståndet till det misstänkt farliga föremålet. Klockan 10.34 meddelades att polisens bombskydd skjutit mot föremålet. Det blev ingen detonation och hittills har man kunnat konstatera att det inte innehöll något sprängmedel. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det ha varit en kylväska med kablar som stack ut. Avspärrningarna kommer inom kort att minskas avsevärt.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var strax före klockan sex på söndagsmorgonen som en person hittades livlös i...
Det var vid 15.30-tiden på tisdagseftermiddagen som larm inkom om två trafikolyckor nära varandra...
Det var klockan 01.14 natten mot söndagen som en polispatrull hittade en skadad man på...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
1 ° C
1 °
1 °
86 %
7.2kmh
90 %
ons
2 °
tor
4 °
fre
2 °
lör
4 °
sön
3 °