NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Kraftig rökutveckling vid källarbrand i Marielund

Natten mot torsdagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om källarbrand på Bergslagsgatan i Norrköping.Larmet inkom till SOS Alarm klockan 02.48. Enligt de första uppgifterna skulle det vara kraftig rökutveckling från källaren i ett flerfamiljshus. Vid framkomst kunde man också konstatera att röken letat sig in i flera lägenheter.Rökdykare tog sig ner i källaren och möttes där av en kraftig brand. Trapphuset är kraftigt rökskadat och extra personal har begärts till platsen om det blir aktuellt med evakuering.Brandmän från två stationer deltog i insatsen som vid halv fyra-tiden beräknades pågå i sex timmar. Polisen har upprättat en anmälan gällande mordbrand. En teknisk undersökning kommer att utföras i hopp om att utröna brandorsaken samt att kunna säkra eventuella spår.

Relaterade artiklar

Back to top button