-0.4 C
Norrköping
fredag, maj 7, 2021

Norrköping: Kraftig rökutveckling vid brand på avfallsanläggning

Sent på fredagskvällen inkom larm om brand på Häradsuddens soptipp utanför Norrköping.Inringaren såg lågor och svart rök. När räddningstjänsten kom på plats möttes dom av en kraftig brand i ett sopberg. Brandens yta uppgår till 10.000 kvadratmeter och det är fett, bränsle, plast, skräp och avfall av alla dess sorter som brinner, uppger räddningstjänsten för Aftonbladet. För att kunna släcka branden lägger man på sand med hjälp av flera hjullastare.I skrivande stund bekämpar brandmän från två stationer lågorna och under natten och morgontimmarna förväntas kraftig rökutveckling. Räddningstjänsten uppmanar därför boende öster om Häradsudden att stänga av ventilation och hålla dörrar och fönster stängda. Detta gäller boende i Öbonäs, Kårtorp, Karstorp, Luddingsbo, Snövelstorp och Markgärdet.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var vid tiotiden som larm inkom om brand på Sörbyvägen i Norrköping.Det brann...
Tidigt på onsdagsmorgonen gick räddningstjänsten ut med ett meddelande om röklukt i Norrköping. Röklukten kommer...
Det var vid 15.30-tiden på söndagen som räddningstjänsten larmades om en brand vid Händelöverket...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
-0.4 ° C
0 °
-1 °
93 %
0.5kmh
20 %
fre
9 °
lör
13 °
sön
13 °
mån
24 °
tis
17 °