NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Man död i svår trafikolycka på Söderleden

På tisdagsmorgonen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på Söderleden i Norrköping.Larmet inkom till SOS Alarm vid halv sjutiden. I höjd med flygplatsen hade två bilar kolliderat. Det var en våldsam krasch och bilarna blev kraftigt demolerade. Vid framkomst stod det klart att det handlade om en mycket allvarlig olycka.En av förarna, en man i 55-årsåldern, skadades så svårt att han avled. Den andre föraren, en man i 60-årsåldern, klarade sig undan allvarliga skador. Polisen skriver på sin hemsida att en förundersökning om vårdslöshet i trafik har inletts för att utreda olyckan. Mannen i 60-årsåldern är inte misstänkt för brott. Bilarna har tagits i beslag för att genomgå en teknisk undersökning.Under räddnings- och saneringsarbetet var det stopp på Söderleden i båda riktningar mellan Arkösundsvägen och Lindövägen. Strax före klockan nio var vägen åter fullt framkomlig.

Relaterade artiklar

Back to top button