NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Vattenläcka på Hantverkaregatan

Det var strax före klockan ett natten mot måndagen som räddningstjänst och polis larmades om en större vattenläcka i centrala Norrköping.På Hantverkargatan hade en vattenledning sprungit läck och stora mängder vatten trycktes upp ur marken. Gatan stängdes av och drifttekniker från Nodra kallades till till platsen för att stänga av vattnet. Polisen tog kontakt med de bilägare vars bilar stod parkerade vid läckan eftersom det fanns risk att marken underminerats.Under natten kommer man att arbeta med att laga läckan. Boende på Hantverkaregatan 60, 62 , 64, 66 och 68 är i skrivande stund utan vatten. Vattentankar är utplacerade vid Hantverkaregatan 66 och 68, skriver Nodra på sin hemsida. När vattnet kommer tillbaka kan det vara missfärgat. Detta kommer att försvinna om man spolar i kranen en stund och till dess att vattnet är klart igen bör man undvika att tvätta kläder.

Relaterade artiklar

Back to top button