ÅtvidabergNyheterÖstergötland

Åtvidaberg: Väpnat rån mot Sparbanken – polispatrull beskjuten

Vid 14.45 på fredagseftermiddagen fick polisen flera samtal om rån på Åtvidabergs sparbank.Flertalet polispatruller skickades till platsen. Fyra maskerade gärningsmän, beväpnade med automatvapen, rånade banken och lämnade sedan platsen i en silvrig BMW kombi. Bilen hittades snart brinnande vid Fågelsången. Där ska rånarna ha bytt bil till en falskskyltad bronsfärgad Peugot.På länsväg 691, i höjd med Jarlsgården väster om Åtvidaberg, mötte en polispatrull flyktbilen. I samband med detta blev patrullen beskjuten.I skrivande stund pågår en intensiv jakt efter rånarna, i jakten används bland annat helikopter. Vid banken, den utbrunna flyktbilen och den beskjutna polisbilen arbetar tekniker med att säkra eventuella bevis. Många personer blev vittnen till händelsen och polisen vill gärna komma i kontakt med personer som sett något eller har bilder och film från platsen.

Relaterade artiklar

Back to top button