LinköpingNyheterÖstergötland

Linköping: 13-åring till sjukhus efter mordförsök vid skola

På tisdagseftermiddagen larmades polis och ambulans till Berzeliusskolan på Gustav Adolfsgatan i Linköping med anledning av en misshandel.Larmet inkom klockan 14.37. En pojke i 13-årsåldern ska ha blivit knivskuren i samband med ett bråk efter skoltid, skriver P4 Östergötland. Den skadade fördes med ambulans till sjukhus där han opererades. Skadeläget beskrivs som lindrigt.Ett område kring den misstänka brottsplatsen spärrades av i väntan på kriminalteknisk undersökning och polisen arbetade med att ta reda på vad som hänt. En ung pojke har förts till polishuset som misstänkt i fallet, rapporterar SVT Nyheter Öst.Polisen rubricerar händelsen som försök till mord. Åklagarkammaren har inlett en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare, med anledning av ärendets art och de inblandades låga ålder, skriver polisen på sin hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button