NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Många bilar rökskadade vid garagebrand i city

Det var strax före klockan 23 på söndagskvällen som SOS Alarm fick samtal om att det brann i källaren till ett flerfamiljshus på Sankt Persgatan i centrala Norrköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Vid framkomst visade det sig att det brann i ett garage som sträcker sig under hela kvarteret med ingång från Hantverkaregatan. På grund av den kraftiga värmen och rökutvecklingen var det svårt att lokalisera och att komma åt branden, som ska ha varit långt inne i det rökfyllda garaget.

Åtta räddningsenheter och 25 brandmän deltog i insatsen och klockan halv ett meddelades att branden var släckt. Två personbilar ska ha brunnit och ett 50-tal bilar samt ovanliggande delar av fastigheten som bland annat inrymmer en dagcentral har fått rökskador. Några personskador har inte rapporterats.

Under släckningsarbetet var alla gator runt kvarteret, utom Kristinagatan, avstängda för trafik.

Relaterade artiklar

Back to top button