NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Brand vid järnvägsspåret stoppade tågen

Det var klockan 18.17 som SOS Alarm fick samtal om rökutveckling vid Djupsund norr om Norrköping.Inringaren som befann sig vid Nedre Vekmangeln såg kraftig rökutveckling från skogen i riktning mot Övre Vekmangeln. Räddningstjänst från två stationer skickades till platsen och kunde snart lokalisera branden. Intill tågspåret brann ett område om ungefär 200 x 100 meter i svårtillgänglig terräng. Man fick hjälp av boende att ta sig fram till brandplatsen med hjälp av båtar och begärde tågstopp. Brandflyget cirkulerade också över området.För att snabbare kunna släcka branden och häva tågstoppet skickades två helikoptrar till platsen. Strax efter klockan 21 var branden släckt och tågen kunde släppas på i reducerad hastighet samtidigt som eftersläckningsarbetet pågick.

Relaterade artiklar

Back to top button