7.5 C
Norrköping
lördag, februari 27, 2021

Norrköping: Brand vid järnvägsspåret stoppade tågen

Det var klockan 18.17 som SOS Alarm fick samtal om rökutveckling vid Djupsund norr om Norrköping. Inringaren som befann sig vid Nedre Vekmangeln såg kraftig rökutveckling från skogen i riktning mot Övre Vekmangeln. Räddningstjänst från två stationer skickades till platsen och kunde snart lokalisera branden. Intill tågspåret brann ett område om ungefär 200 x 100 meter i svårtillgänglig terräng. Man fick hjälp av boende att ta sig fram till brandplatsen med hjälp av båtar och begärde tågstopp. Brandflyget cirkulerade också över området. För att snabbare kunna släcka branden och häva tågstoppet skickades två helikoptrar till platsen. Strax efter klockan 21 var branden släckt och tågen kunde släppas på i reducerad hastighet samtidigt som eftersläckningsarbetet pågick.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Sedan måndagsförmiddagen är det stopp i tågtrafiken förbi Norrköping. Orsaken är en nedriven kontaktledningsbrygga...
Sedan klockan 09.45 på måndagsförmiddagen är det stopp i tågtrafiken förbi Norrköping. Orsaken är en...
Det var vid 10.20-tiden på tisdagen som räddningstjänst och polis larmades om en lastbilsolycka...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
7.5 ° C
8 °
7 °
53 %
3.6kmh
77 %
lör
7 °
sön
9 °
mån
8 °
tis
9 °
ons
5 °