5.5 C
Norrköping
tisdag, mars 2, 2021

Linköping: Polisman angreps av rånare – sköt i nödvärn

Det var under natten mot lördagen som en polispatrull skulle gripa misstänkta rånare i Berga i Linköping. Händelsen utspelade sig strax före klockan två. I samband med gripandet av gärningsmännen så kom poliserna ifrån varandra. En av poliserna angreps med kraftigt våld och tvingades avlossa sitt tjänstevapen i nödvärn. Ambulans tillkallades och både den misstänkta rånaren och polismannen fördes till sjukhus, oklart med vilka skador. Ett område spärrades av i väntan på tekniker och man sökte med hundpatrull i närområdet. I skrivande stund kommer inte några ytterligare uppgifter att lämnas, uppger polisen på sin hemsida där händelsen rubriceras som försök till mord/dråp. Uppdatering Vid 11.30-tiden meddelade polisen att den misstänkte rånaren var avliden. Identiteten på den avlidne var då ännu inte fastställd, varför anhöriga inte har kunnat underrättas. Den polis som också fördes till sjukhus är fortfarande kvar för vård.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Polis larmades, under lördagskvällen till en adress i Ektorp, Norrköping, med anledning av ett...
Strax efter klockan 18 larmades polisen om ett personrån på Hantverkaregatan i Norrköping. En kvinna...
Det var stökigt på en adress i Ljura under måndagskvällen. När polisen kom på...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
5.5 ° C
6 °
4.4 °
70 %
4.6kmh
0 %
tis
10 °
ons
5 °
tor
3 °
fre
1 °
lör
5 °