NyheterÖstergötlandValdemarsvik

Valdemarsvik: Misstänks för mordbrand efter villabrand i Gusum

Sent på torsdagskvällen inkom larm om villabrand i Gusum i Valdemarsviks kommun.Larmet inkom till SOS Alarm klockan 23.15 och enligt de första uppgifterna skulle det slå ut lågor genom fönster och tak. Räddningstjänst från flera stationer tillsammans med ambulans och polis skickades till platsen. Rökdykare sökte igenom huset och konstaterade att ingen fanns kvar därinne. Brandmännen kunde slå ner lågorna, men branden hade fått fäste i konstruktionen.Vid ett-tiden var läget ännu inte helt under kontroll. Bärgare begärdes till platsen för att rädda undan bilar från huset om det inte skulle gå att släcka.Brandmän från Valdemarsvik, Söderköping och Norrköping deltar i släckningsarbetet som beräknas pågå hela natten. När räddningstjänsten är klara kommer huset att spärras av och polisen kommer att utföra en teknisk undersökning. En person är gripen misstänkt för mordbrand.

Relaterade artiklar

Back to top button