-2 C
Norrköping
tisdag, mars 9, 2021

Norrköping: Anlagd brand vid Arbetsförmedlingen

Natten mot måndagen larmades räddningstjänst och polis till Olai Kyrkogata i centrala Norrköping. Larmet inkom klockan 00.45 som ett automatiskt brandlarm i Arbetsförmedlingens lokaler. Vid framkomst konstaterades en fullt utvecklad brand vid en entrédörr. Räddningstjänstens yttre befäl kunde dämpa branden med pulversläckare till dess att släckbilen anlände till platsen. Branden kunde snabbt släckas, men det blev rökigt i lokalerna som fick ventileras. Rökdykare sökte igenom byggnaden och man reste också stege för att undersöka fastigheten från utsidan. Allt tyder på att branden är anlagd. Man tror att någon med hjälp av brännbar vätska anlagt branden genom ett brevinkast, berättar Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Öst. Inledningsvis rubriceras ärendet som mordbrand, alternativt försök till mordbrand. Någon misstänkt för gärningen finns i skrivande stund inte och polisen tar gärna emot tips och observationer som kan sättas i samband med branden.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 14.30-tiden larmades räddningstjänst och polis till Borgsmoskolan i Norrköping med anledning av att...
Natten mot torsdagen larmades räddningstjänst och polis om bilbrand på Importgatan i Norrköping. Larmet inkom...
Natten mot måndagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en brand på Kristinagatan i...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
-2 ° C
-1 °
-3.3 °
64 %
5.7kmh
90 %
tis
3 °
ons
-1 °
tor
3 °
fre
5 °
lör
5 °