NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Anlagd brand vid Arbetsförmedlingen

Natten mot måndagen larmades räddningstjänst och polis till Olai Kyrkogata i centrala Norrköping.Larmet inkom klockan 00.45 som ett automatiskt brandlarm i Arbetsförmedlingens lokaler. Vid framkomst konstaterades en fullt utvecklad brand vid en entrédörr. Räddningstjänstens yttre befäl kunde dämpa branden med pulversläckare till dess att släckbilen anlände till platsen. Branden kunde snabbt släckas, men det blev rökigt i lokalerna som fick ventileras. Rökdykare sökte igenom byggnaden och man reste också stege för att undersöka fastigheten från utsidan.Allt tyder på att branden är anlagd. Man tror att någon med hjälp av brännbar vätska anlagt branden genom ett brevinkast, berättar Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Öst. Inledningsvis rubriceras ärendet som mordbrand, alternativt försök till mordbrand.Någon misstänkt för gärningen finns i skrivande stund inte och polisen tar gärna emot tips och observationer som kan sättas i samband med branden.

Relaterade artiklar

Back to top button