NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Stora avspärrningar efter gasläcka

Vid 22.30-tiden på söndagskvällen inkom om gasläckage vid Nobinas bussdepå på Rälsgatan i Norrköping.

Räddningstjänst från två stationer tillsammans med polis och ambulans skickades till platsen. I samband med tankning av en buss ska det på något sätt ha börjat läcka biogas från slangen. En person som utsatts för gasen ska ha omhändertagits av sjukvården för kontroll, men det finns inga uppgifter om att denne skadats.

Ett stort område spärrades av och vid Colorama på Lindåkersgatan upprättades en brytpunkt där insatsen leds ifrån. Ståthögavägen mellan Packhusrondellen och Ståthögarondellen samt delar av Kommendantvägen stängdes av för trafik.

En timme efter larmet meddelades att läckaget var stoppat och att en tekniker från leverantören hade kommit på plats för kontroll.

Vid midnatt kvarstod vägavspärrningarna.

Relaterade artiklar

Back to top button