-2 C
Norrköping
tisdag, mars 9, 2021

Norrköping: Skogsbrand i Vrinneviskogen

Vid 22.40-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänsten om skogsbrand i Vrinneviskogen i Norrköping. SOS Alarm hade fått flera samtal om att en rökpelare syntes över Vrinneviskogen. Branden var svårlokaliserad, men vid midnatt hade man tagit sig fram till platsen och kunde konstatera att ett område om ungefär tre hektar stod i lågor nära Björklund. Förstärkning från Kvillinge begärdes till platsen och vid tvåtiden meddelades att branden var inringad och under kontroll. Någon risk för spridning till bebyggelse förelåg inte. Vid fyratiden började räddningstjänsten avveckla insatsen och överlämnade arbetet med eftersläckning och bevakning till markägaren. Eftersläckningsarbetet kommer att pågå i minst 24 timmar. Hur skogsbranden startat är oklart, men det är mycket torrt i skog och mark. Eldningsförbudet som utfärdades den 30 maj gäller fortfarande.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen sökte på torsdagskvällen efter en man som försvunnit från sitt äldreboende i Vrinnevi...
Strax efter klockan 15 larmades räddningstjänsten och polis om skogsbrand i Vrinneviskogen i Norrköping....
Strax före klockan tolv larmades räddningstjänsten om en mindre brand i en hage på...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
-2 ° C
-1 °
-3.3 °
64 %
5.7kmh
90 %
tis
3 °
ons
-1 °
tor
3 °
fre
5 °
lör
5 °