NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Skogsbrand i Vrinneviskogen

Vid 22.40-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänsten om skogsbrand i Vrinneviskogen i Norrköping.SOS Alarm hade fått flera samtal om att en rökpelare syntes över Vrinneviskogen. Branden var svårlokaliserad, men vid midnatt hade man tagit sig fram till platsen och kunde konstatera att ett område om ungefär tre hektar stod i lågor nära Björklund. Förstärkning från Kvillinge begärdes till platsen och vid tvåtiden meddelades att branden var inringad och under kontroll. Någon risk för spridning till bebyggelse förelåg inte.Vid fyratiden började räddningstjänsten avveckla insatsen och överlämnade arbetet med eftersläckning och bevakning till markägaren. Eftersläckningsarbetet kommer att pågå i minst 24 timmar.Hur skogsbranden startat är oklart, men det är mycket torrt i skog och mark. Eldningsförbudet som utfärdades den 30 maj gäller fortfarande.

Relaterade artiklar

Back to top button