NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Man hittad bunden vid brand – polisen utreder mordförsök

Det var klockan 01.32 natten mot lördagen som SOS Alarm fick samtal om en brand på Sjötullsgatan vid hamnen i Norrköping.Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Enligt de första uppgifterna sågs svart rök och lågor slå ut från en industribyggnad som bland annat inrymmer en verkstadslokal. Inringaren hörde också smällar från byggnaden och folk som skrek efter hjälp.Vid framkomst möttes man av en kraftig brand. En polispatrull som var först på plats upptäckte en bunden man vid ett fönster i den brinnande lokalen. De fick snabbt ut mannen som sedan fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är i skrivande stund oklart.Räddningstjänst från flera stationer skickades till platsen. Ett tiotal enheter arbetade med släckningsarbetet och först vid 03.15-tiden var storbranden under kontroll. Eftersläckningsarbetet beräknas pågå till åttatiden.Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Relaterade artiklar

Back to top button