5.6 C
Norrköping
lördag, mars 6, 2021

Norrköping: Flera bilar brann vid kommunhuset

Natten mot fredagen larmades räddningstjänst och polis om bilbrand på parkeringen bakom kommunhuset i centrala Norrköping. Larmet inkom till SOS Alarm klockan 01.50 och inringaren uppgav att flera bilar brann. När brandmännen anlände till platsen stod fyra bilar övertända. De brinnande bilarna var parkerade alldeles intill kommunhuset och det var stor risk för spridning till fler bilar. Man påbörjade släckningsarbetet och begärde förstärkning till platsen från Kvillinge. Polisen spärrade av en bit av Nya Rådstugugatan under tiden som räddningstjänsten arbetade på platsen. När branden släckts konstaterades att de fyra bilarna var totalt utbrända. Ytterligare tre bilar fick skador till följd av den kraftiga värmen. Räddningstjänsten kontrollerade också in- och utsida på kommunhuset för att säkerställa att ingen spridning skett. Fasaden sotskadades, men har inte brunnit. Ärendet rubriceras som mordbrand, berättar Mariana Persson, länsvakthavande polisbefäl i region öst. Tekniker kommer att undersöka de utbrända bilarna när de svalnat i hopp om att kunna säkra eventuella spår.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Natten mot söndagen larmades räddningstjänst och polis om bilbrand på Bäraregatan i Norrköping. Larmet inkom...
Vid 14.30-tiden larmades räddningstjänst och polis till Borgsmoskolan i Norrköping med anledning av att...
Vid 17.30-tiden larmades räddningstjänsten om bilbrand på Kristinagatan i Norrköping. En personbil hade börjat brinna...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
5.6 ° C
6 °
5 °
56 %
8.8kmh
60 %
lör
6 °
sön
3 °
mån
2 °
tis
3 °
ons
3 °