7.2 C
Norrköping
tisdag, april 20, 2021

Norrköping: Skogsbrand vid Stenkullen

Vid 23.20-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänst och polis om skogsbrand utmed E4 vid Stenkullebacken utanför Norrköping. Inringaren såg rök i skogen från E4. När man väl lokaliserat branden kunde man konstatera att det handlade om en ganska omfattande brand i svårtillgänglig terräng mellan Stenkullens värdshus och Gamla Stockholmsvägen. Brandens omfattning uppskattas till ungefär en hektar och brandmännen måste iaktta viss försiktighet då en högspänningsledning finns i närheten. I skrivande stund har räddningstjänsten åtta enheter på plats och ett 20-tal brandmän från Norrköping och Krokek deltar i släckningsarbetet. Någon prognos på när man kan lämna platsen finns i nuläget inte. Polisen har informerat boende i närheten om branden. De har uppmanats att hålla koll på sina fastigheter de närmaste timmarna. När det ljusnar kommer räddningstjänsten att kontakta skogsbrandflyget för att göra en kontroll från luften.  

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På lördagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en brand på Folkborgsvägen i Norrköping. Enligt larmet,...
Vid 12.40-tiden larmades räddningstjänst och polis om bilbrand på E4 norr om Norrköping. I höjd...
Vid 20.30-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en villabrand på Sportvägen...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
växlande molnighet
7.2 ° C
9 °
6 °
56 %
1.5kmh
48 %
tis
6 °
ons
12 °
tor
3 °
fre
7 °
lör
5 °