1.6 C
Norrköping
torsdag, december 3, 2020

Söderköping: Ammoniakutsläpp vid isbanan

Det var vid elvatiden på lördagen som räddningstjänsten larmades om ammoniakutsläpp vid Söderköpings isbana.

Ett rör hade sprungit läck i samband med ett arbete. Enligt larmet upplevde personer på plats obehag och det stack i lungorna. En person som fått ammoniak i ansiktet hade förts till sjukhus med ambulans innan räddningstjänstens framkomst. Ett område om 200 meter spärrades av och Ringvägen förbi platsen stängdes av. Man begärde också förstärkning från Norrköping i form av kemdykare.

Redan 20 minuter efter larmet hade tillförseln av ammoniak stoppats, men det fanns fortfarande gas i rören. Man beslutade att släppa ut gasen under kontrollerade former och informerade om att det kunde lukta ammoniak i stora delar av Söderköping under dagen.

Region Östergötlands tjänsteman i beredskap beordrade ut särskild sjukvårdsledning till platsen och man hade en ambulans på plats till dess att räddningstjänsten kunde blåsa faran över. Flera personer kan ha gått förbi och känt den starka doften. Det i sig är ingen fara och man behöver inte vara orolig, berättade räddningsledaren.

Vid 13-tiden kunde insatsen avslutas och ärendet överlämnades till kommunen. Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var vid 17.30-tiden på söndagen som larm inkom om brand i radhus på...
Klockan 03:16 och i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Ljuragatan i...
Det var vid halv elva-tiden på onsdagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades om...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
1.6 ° C
2 °
1 °
74 %
4.1kmh
91 %
tor
2 °
fre
5 °
lör
7 °
sön
8 °
mån
6 °