LinköpingNyheterÖstergötland

Linköping: Stort polispådrag efter smitningsolycka

Det var vid 12.30-tiden på tisdagen som polisen fick flera samtal om att en bilist körde i fel färdriktning på Aspögatan i Linköping.Kort efteråt inkom larm om att en person i rullstol blivit påkörd vid Max. Räddningstjänst och ambulans tillkallades och under framkörningen kom ett nytt larm, nu om bilbrand. Räddningstjänsten fick prioritera branden och ambulansen tog hand om den påkörde, som inte ska ha skadats allvarligt. Vid Fångögatan stod den aktuella i lågor på ett gärde och föraren att lämnat platsen till fots. När brandmännen anlände till platsen hade branden börjat sprida sig i gräset och ett område om ungefär 100 x 50 meter brann. Branden kunde dock snabbt släckas, men bilen blev totalt utbränd.Ett stort polispådrag skickades till platsen och man sökte bland annat i området med hundar. Vid 13-tiden meddelades att en person, en man i 35-årsåldern, hade gripits. Den gripne är nu misstänkt för grov misshandel, drograttfylleri samt olovlig körning.

Relaterade artiklar

Back to top button