NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Kopparhammaren förstördes i våldsam brand

Strax före klockan två på söndagsnatten larmades räddningstjänsten till Kopparhammaren på Korsgatan i Norrköping.Ett automatiskt brandlarm hade utlösts och när brandmännen anlände till platsen möttes dom av en fullt utvecklad brand i nattklubben. Ambulans och polis tillkallades tillsammans med förstärkning från flera brandstationer. Släckningsförsök gjordes, men branden var för kraftig och det stod snart klart att byggnaden var bortom all räddning. Ett område kring brandplatsen spärrades av och polisen bistod med att hålla avspärrningarna.Vid tre-tiden hade räddningstjänsten nio enheter på plats och arbetet inriktades på att förhindra spridning till intilliggande byggnader. En personbil som stod parkerad utanför nattklubben bogserades bort och räddades undan lågorna. Klockan 04.40 meddelades att man hade börjat få branden under kontroll och att det inte längre förelåg någon risk för spridning till byggnader i närheten.Det är kraftig rökutveckling och den tjocka röken drar in över de centrala delarna av stan. Räddningstjänsten uppmanar boende i närheten som känner obehag av röken att stänga fönster och ventilation.Hur branden startat är i skrivande stund inte känt. En teknisk undersökning kommer att utföras i hopp om att kunna utröna brandorsaken.

Relaterade artiklar

Back to top button