-1.4 C
Norrköping
fredag, november 27, 2020

Norrköping: Sportlovsuppvisning på Himmelstalund

Många barn hade tagit sig till Himmelstalund när den traditionsenliga sportlovsuppvisningen hölls på Arlaplan i Norrköping.

Uppvisningen leddes av insatsledaren Jan Tengeborg och det var många barn som kommit för att se när räddningstjänsten, ambulansen, polisen och Assistancekåren tillsammans visade upp sina fordon och färdigheter. Sportlovsuppvisningen är en årlig tradition sedan omkring 60 år och syftet är bland annat att lära barn hur man slår larm om något har hänt.

Publiken fick bland annat se ungdomsbrandkåren visa hur man släcker bränder och hur polisen, med hjälp av polishund, fångade en tjuv som krockat en stulen bil. Tjuvens kumpan blev kvar i bilen och räddades av ambulanspersonalen. Bilarna bärgades sedan av Assistancekåren. Det hus som tjuvarna just gjort inbrott i började brinna, men branden kunde snabbt släckas av räddningstjänsten.

Efter uppvisningen fick barnen titta på och sitta i de olika utryckningsfordonen och bärgningsbilarna. Brandkårsmuseet i Simonstorp var också på plats med ett av sina fordon.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 19.30-tiden inkom larm om trafikolycka på Hagagatan i Norrköping. Räddningstjänst, ambulans och polis...
Strax före klockan 18 larmades räddningstjänsten om en misstänkt brand i skogen nära Norrköpings...
Under söndagen har räddningstjänsten arbetat med ett utsläpp i Motala ström i Norrköping.  Larmet inkom...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-1.4 ° C
-1 °
-2 °
92 %
1kmh
0 %
fre
-0 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
3 °
tis
3 °