2.3 C
Norrköping
måndag, mars 8, 2021

Sportlovsuppvisning på Himmelstalund

Många barn hade tagit sig till Himmelstalund när den traditionsenliga sportlovsuppvisningen hölls på Arlaplan i Norrköping.

Uppvisningen leddes av insatsledaren Jan Tengeborg och det var många barn som kommit för att se när räddningstjänsten, ambulansen, polisen och Assistancekåren tillsammans visade upp sina fordon och färdigheter. Sportlovsuppvisningen är en årlig tradition sedan omkring 60 år och syftet är bland annat att lära barn hur man slår larm om något har hänt.

Publiken fick bland annat se ungdomsbrandkåren visa hur man släcker bränder och hur polisen, med hjälp av polishund, fångade en tjuv som krockat en stulen bil. Tjuvens kumpan blev kvar i bilen och räddades av ambulanspersonalen. Bilarna bärgades sedan av Assistancekåren. Det hus som tjuvarna just gjort inbrott i började brinna, men branden kunde snabbt släckas av räddningstjänsten.

Efter uppvisningen fick barnen titta på och sitta i de olika utryckningsfordonen och bärgningsbilarna. Brandkårsmuseet i Simonstorp var också på plats med ett av sina fordon.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På grund av coronapandemin och de rådande restriktionerna för offentliga sammankomster så ställs sportlovsuppvisningen...
Under tidiga onsdagskvällen jagade Norrköpingspolisen en bilist som vägrat stanna på polismans tecken. Jakten...
Nu är det klart var vaccinationerna av allmänheten i Norrköpings kommun kommer att ske,...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
2.3 ° C
3 °
1.7 °
25 %
4.6kmh
0 %
mån
0 °
tis
4 °
ons
1 °
tor
4 °
fre
5 °