NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Vält timmerbil stoppar trafiken på riksväg 55

Strax efter klockan tio på måndagsförmiddagen inkom larm till SOS om lastbilsolycka på riksväg 55 mellan Katrineholm och Norrköping.Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Mellan Simonstorp och rastplatsen vid Svängbågen hade en timmerbil vält och blivit liggande tvärs över vägen. Omkring 100 meter vajerräcke kördes ner. Chauffören blev kvar i hytten och efter att räddningspersonalen hjälpt den drabbade ut fördes denne till sjukhus. Oklart med vilka skador.Vägen har fått stängas av och någon prognos på när vägen kan öppnas finns i skrivande stund inte. Flera bilister vände i kön och körde mot trafiken.Vid tolvtiden hade personal från Svevia lyft av mittvajern så att bilister på väg norrut kunde vända runt. Rekommenderad omledningsväg är att åka E4, svänga av vid Gammelsta och åka via Björkvik.

Relaterade artiklar

Back to top button