NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Våldsam villabrand i Skärblacka

Det gamla ålderdomshemmet på Frälsegårdsvägen i Skärblacka utanför Norrköping totalförstördes på tisdagen i en våldsam brand.Larmet om branden inkom strax efter klockan 13 och när brandmännen anlände till platsen var det övertänt på andra våningen. Man bedömde att det var för farligt att gå in med rökdykare och det stod snart klart att huset var bortom all räddning.Huset kommer att få brinna ner under kontrollerade former och räddningstjänsten räknar med att ha personal kvar på platsen till klockan åtta på onsdagsmorgonen.Det ska ha varit en ensam man i huset, uppger polisen. Han hade själv tagit sig ut vid brandmännens framkomst och kontrollerades av ambulanspersonal. Det finns inga uppgifter om att han ska ha varit i behov av sjukhusvård.Branden tros ha startat i köket.

Relaterade artiklar

Back to top button