Norrköping: Biljakt från Sörmland till Norrköping

FOTO: NIKLAS LUKS

Vid tolvtiden på tisdagen kontaktades polisen i Östergötland av kollegorna i Södermanland angående ett förföljande av en bil på E4.

En bilist var på väg söderut i hög hastighet och föraren ville inte stanna på polisens uppmaningar. Flera polispatruller mötte upp när bilen kom in i Östergötland och man hade också gjort sig redo med spikmatta. Vid trafikplats Åby körde den flyende bilisten av E4 och frontalkrockade med en lastbil uppe på avfarten.

När föraren skulle gripas gjorde han motstånd och polisen tvingades använda OC-spray och handfängsel för att få kontroll på honom. Ambulans tillkallades och han fördes till sjukhus för kontroll och provtagning då han misstänks ha varit drogpåverkad. Ingen polisman eller polisbil ska ha skadats i samband med händelsen.

Föraren, som är i 25-årsåldern och hemmahörande i Stockholmsområdet, är nu misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, försök till grov misshandel (genom att ha försökt köra på polisbil), brott mot knivlagen, samt hastighetsöverträdelse.

Under tiden som insatsen pågick var det mycket begränsad framkomlighet i området. Av- och påfarten i södergående riktning var avstängd.