13.9 C
Norrköping
tisdag, april 20, 2021

Norrköping: Biljakt från Sörmland till Norrköping

Vid tolvtiden på tisdagen kontaktades polisen i Östergötland av kollegorna i Södermanland angående ett förföljande av en bil på E4. En bilist var på väg söderut i hög hastighet och föraren ville inte stanna på polisens uppmaningar. Flera polispatruller mötte upp när bilen kom in i Östergötland och man hade också gjort sig redo med spikmatta. Vid trafikplats Åby körde den flyende bilisten av E4 och frontalkrockade med en lastbil uppe på avfarten. När föraren skulle gripas gjorde han motstånd och polisen tvingades använda OC-spray och handfängsel för att få kontroll på honom. Ambulans tillkallades och han fördes till sjukhus för kontroll och provtagning då han misstänks ha varit drogpåverkad. Ingen polisman eller polisbil ska ha skadats i samband med händelsen. Föraren, som är i 25-årsåldern och hemmahörande i Stockholmsområdet, är nu misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, försök till grov misshandel (genom att ha försökt köra på polisbil), brott mot knivlagen, samt hastighetsöverträdelse. Under tiden som insatsen pågick var det mycket begränsad framkomlighet i området. Av- och påfarten i södergående riktning var avstängd.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 16.30-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en trafikolycka på E4 söder om...
På lördagskvällen inträffade en viltolycka på E4 mellan Norrköping och Linköping. Strax efter trafikplats Melby,...
På fredagskvällen larmades polisen om en våldsam singelolycka på Vattengatan i Norrköping. En bil hade...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
13.9 ° C
15 °
13 °
35 %
3.1kmh
14 %
tis
12 °
ons
12 °
tor
4 °
fre
7 °
lör
6 °