7.2 C
Norrköping
måndag, april 12, 2021

Linköping: Skolbuss kraschade in i viadukt

Strax före klockan 10.30 på tisdagen larmades räddningstjänst, polis samt flertalet ambulanser till en olycka med en skolbuss på Grenadjärgatan i Linköping. I bussen som trafikeras av Östgötatrafiken fanns ett 60-tal barn samt en del vuxna som kom från en skola i Linköping. Bussen har där kört in i en viadukt som var för låg jämfört med bussens höjd och en bra bit av taket har skalats av i olyckan. Var som föranlett att föraren tog denna väg är oklart och polisen har inlett en utredning gällande vårdslöshet i trafik men ingen är gripen, säger polisens presstalesperson, Tomas Agnevik. Två vuxna vårdas på sjukhus med lindriga skador och 56 barn transporterades med buss till sjukhus för kontroll, rapporterar P4 Östergötland. Under räddningsarbetet stängdes vägen under Barhällsbron av i båda riktningar. Tågtrafiken stoppades också under en kortare stund. När barnen lastats kunde man lätta på avspärrningarna och låta gående och cyklister ta sig under bron på gång- och cykelbanan.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På torsdagseftermiddagen stoppades tågtrafiken mellan Norrköping och Linköping. Detta efter att ett fordon kört in...
Sent på söndagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en brand på Tellbovägen i...
Strax före klockan 19 larmades räddningsenheter om en bussolycka på länsväg 215 i höjd...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
7.2 ° C
7.8 °
7 °
61 %
6.7kmh
75 %
mån
6 °
tis
5 °
ons
7 °
tor
10 °
fre
12 °