LinköpingNyheterÖstergötland

Linköping: Misstänkt rattfylla krockade med lastbil i stulen bil

Det var strax efter klockan 18 som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en trafikolycka på riksväg 23/34 söder om Linköping.Några kilometer söder om Skeda udde, i höjd vägarbetet nära Målbäck, hade en bilist kört in i sidan på en lastbil.När polisen kontrollerade personbilen så visade det sig att den hade anmälts stulen tidigare under dagen. Bilföraren, en man i 30-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkohol och misstänks för rattfylleri. Han misstänks också för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Mannen fördes med ambulans till sjukhus för kontroll och ytterligare provtagning.Olyckan orsakade totalstopp i trafiken med långa köer som följd. Både personbil och lastbil behövde bärgas från platsen.

Relaterade artiklar

Back to top button