-2 C
Norrköping
tisdag, mars 9, 2021

Norrköping: Misstänkt drograttfyllerist greps efter biljakt på E4

Det var strax före klockan åtta som en polispatrull på E4 nära Ödeshög uppmärksammade en bilist som körde mycket fort. När patrullen skulle stoppa och kontrollera bilen valde föraren istället att försöka köra ifrån polisen. Färden gick norrut på E4 i farter över 200 km/h. Norr om Linköping, i anslutning till ett vägarbete, fick andra polispatruller visuell kontakt med den flyende bilisten. Beslut fattades att bilisten om möjligt skulle stoppas med hjälp av spikmatta. I närheten av Lövstad vände bilisten och körde söderut i norrgående fil. En polispatrull som kom körande på E4 i norrgående körriktning mötte då den flyende bilisten. De uppfattade det som att föraren försökte köra på polisbilen. I höjd med påfarten i norrgående vid trafikplats Norsholm krockar de båda bilarna. Man hade då jagat bilisten i ungefär en timme. Den flyende bilisten, en man i 20-årsåldern, greps omedelbart på platsen. Han är nu misstänkt för drograttfylleri, innehav av narkotika och eftersom han misstänks ha försökt köra på polispatrullen är han även misstänkt för försök till dråp. Ytterligare brottsmisstanke kan tillkomma gällande grov vårdslöshet i trafik. Under tiden som insatsen pågick var påfarten till E4 avstängd. Både polisbilen och bilen som jagades bärgades från platsen. Bilen, som var anmäld stulen, togs i beslag. Ingen person har skadats fysiskt i anslutning till händelsen.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Strax före klockan elva larmades räddningstjänst och polis om lastbilsbrand på E4 utanför Norrköping. ...
Vid 12.40-tiden larmades räddningstjänst och polis om bilbrand på E4 norr om Norrköping. I höjd...
Klockan 02.38 natten mot måndag och i samband med en fordons- och förarkontroll på...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
-2 ° C
-1 °
-3.3 °
64 %
5.7kmh
90 %
tis
3 °
ons
-1 °
tor
3 °
fre
5 °
lör
5 °