NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Misstänkt drograttfyllerist greps efter biljakt på E4

Det var strax före klockan åtta som en polispatrull på E4 nära Ödeshög uppmärksammade en bilist som körde mycket fort.När patrullen skulle stoppa och kontrollera bilen valde föraren istället att försöka köra ifrån polisen. Färden gick norrut på E4 i farter över 200 km/h. Norr om Linköping, i anslutning till ett vägarbete, fick andra polispatruller visuell kontakt med den flyende bilisten. Beslut fattades att bilisten om möjligt skulle stoppas med hjälp av spikmatta.I närheten av Lövstad vände bilisten och körde söderut i norrgående fil. En polispatrull som kom körande på E4 i norrgående körriktning mötte då den flyende bilisten. De uppfattade det som att föraren försökte köra på polisbilen. I höjd med påfarten i norrgående vid trafikplats Norsholm krockar de båda bilarna. Man hade då jagat bilisten i ungefär en timme.Den flyende bilisten, en man i 20-årsåldern, greps omedelbart på platsen. Han är nu misstänkt för drograttfylleri, innehav av narkotika och eftersom han misstänks ha försökt köra på polispatrullen är han även misstänkt för försök till dråp. Ytterligare brottsmisstanke kan tillkomma gällande grov vårdslöshet i trafik.Under tiden som insatsen pågick var påfarten till E4 avstängd. Både polisbilen och bilen som jagades bärgades från platsen. Bilen, som var anmäld stulen, togs i beslag. Ingen person har skadats fysiskt i anslutning till händelsen.

Relaterade artiklar

Back to top button