NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Brand på Skandiateatern – polisen utreder mordbrand

Klockan 20.37 på måndagskvällen inkom larm till SOS om brand på Skandiateatern i centrala Norrköping.Räddningstjänst från två stationer tillsammans med ambulans och polis skickades till platsen. Enligt de första uppgifterna skulle det vara rökigt i lokalen och ett brandlarm tjöt. Rökdykare tog sig snabbt in i teatern och släckte branden. Brandhärden upptäcktes i anslutning till scenen.Branden tros ha startat på en läktare och polisen uppger att det inte går att utesluta att branden var anlagd. Delar av teatern har därför spärrats av och en teknisk undersökning kommer att ske under tisdagen. Den initiala rubriceringen är mordbrand, men den kan komma att ändras under utredningens gång.I samband med släckningsarbetet spärrades Drottninggatan av och spårvagnarna på linje 3 fick gå via Öster.

Relaterade artiklar

Back to top button