NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Lägenhetsbrand i centrala Norrköping

Strax före klockan tio på onsdagen inkom larm till SOS om en lägenhetsbrand på Dalsgatan i centrala Norrköping.Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till adressen. Inringaren, som var en av tre personer som befann sig i lägenheten, uppgav att det brann med lågor och att dom själva inte kunde ta sig ut. Brandmännen möttes av en fullt utvecklad brand med kraftig rökutveckling och de tre personerna som befann sig i lägenheten plockades ut och fördes med ambulans till sjukhus.De tre skadade personerna, en vuxen kvinna och två barn, vårdas på sjukhus. För ett av barnen är tillståndet kritiskt. Kvinnan och det andra barnet klarade sig undan med lindriga skador, rapporterar P4 Östergötland.I samband med släckningsarbetet spärrades delar av S:t Persgatan och Dalsgatan av. Efter att branden släckts övergick arbetet i att kontrollera så att man inte fått spridning till vind eller intilliggande lägenheter. Vid tolvtiden meddelade polisen att man börjat släppa på avspärrningarna.Den brandhärjade lägenheten har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att genomföras för att utröna brandorsaken. I nuläget är det inte känt vad som orsakat branden.

Relaterade artiklar

Back to top button