13.9 C
Norrköping
tisdag, april 20, 2021

Norrköping: Lägenhetsbrand i centrala Norrköping

Strax före klockan tio på onsdagen inkom larm till SOS om en lägenhetsbrand på Dalsgatan i centrala Norrköping. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till adressen. Inringaren, som var en av tre personer som befann sig i lägenheten, uppgav att det brann med lågor och att dom själva inte kunde ta sig ut. Brandmännen möttes av en fullt utvecklad brand med kraftig rökutveckling och de tre personerna som befann sig i lägenheten plockades ut och fördes med ambulans till sjukhus. De tre skadade personerna, en vuxen kvinna och två barn, vårdas på sjukhus. För ett av barnen är tillståndet kritiskt. Kvinnan och det andra barnet klarade sig undan med lindriga skador, rapporterar P4 Östergötland. I samband med släckningsarbetet spärrades delar av S:t Persgatan och Dalsgatan av. Efter att branden släckts övergick arbetet i att kontrollera så att man inte fått spridning till vind eller intilliggande lägenheter. Vid tolvtiden meddelade polisen att man börjat släppa på avspärrningarna. Den brandhärjade lägenheten har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att genomföras för att utröna brandorsaken. I nuläget är det inte känt vad som orsakat branden.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På lördagseftermiddagen larmades ett stort polispådrag till S:t Persgatan i Norrköping. Polisen fick larmet vid...
Under söndagsförmiddagen har det inkommit tre larm om mindre bränder i centrala Norrköping. Klockan 09:27 Brand...
Strax före midnatt larmades räddningstjänst och ambulans om en misstänkt lägenhetsbrand på Skepparegatan i...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
13.9 ° C
15 °
13 °
35 %
3.1kmh
14 %
tis
12 °
ons
12 °
tor
4 °
fre
7 °
lör
6 °