NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Brand på förskola i Sandbyhov

Det var strax efter midnatt som en brand upptäcktes på Smultronets förskola på Sandbyhovsgatan i Norrköping.

Räddningstjänst från två stationer samt polis och ambulans larmades till platsen. Det brann med lågor i ett av rummen. Branden hade dämpats av allmänhet med hjälp av handbrandsläckare innan räddningstjänstens framkomst, men den hade hunnit sprida sig till vindsutrymmet.

Klockan 00.40 meddelade räddningstjänsten att det verkade gå att begränsa branden till det drabbade utrymmet. I skrivande stund arbetar 13 brandmän med att bekämpa branden på vinden och målet är att kunna rädda den delen av byggnaden som inte brandhärjats. Vid fyratiden pågick insatsen ännu för fullt och man beräknade att vara kvar på plats till åttatiden.

Polisen misstänker att branden var anlagd och har inlett en förundersökning om mordbrand.

Relaterade artiklar

Back to top button