NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Misstänkt farligt föremål under bil – stora avspärrningar

Strax före klockan 14 på onsdagen larmades flera polispatruller till Styrmansgatan i Norrköping.

Ett misstänkt farligt föremål hade hittats under en bil. För att säkerställa att ingen ska komma till skada har polisen tagit ut ett säkerhetsavstånd och ett större område kring fyndplatsen har spärrats av. Nationella bombskyddet är på väg till platsen.

Flera gator i centrala Norrköping har spärrats av och trafiken kommer påverkas. Fleminggatan, Nya Rådstugugatan och Trädgårdsgatan som korsar mot Styrmansgatan är avspärrade. Trafiken från Lindövägen/Östra Promenaden i riktning mot Hamnbron är avstängd. Även Packhusgatan från Packhusrondellen är avstängd.

Polisen uppmanar boende som befinner sig i husen på Nya Rådstugugatan 44 och 46, samt Skepparegatan 2C och 4 att inte gå ut genom entréerna mot Nya Rådstugugatan samt Skepparegatan, utan att gå ut genom innergårdarna. I nuläget har inga personer evakueras men polis uppmanar boende i direkt anslutning att inte stå nära fönster.

Avspärrningarna beräknas kvarstå i flera timmar och detta orsakar i skrivande stund stora trafikproblem över stora delar av stan.

Uppdatering
Vid 21-tiden hävdes avspärrningarna helt. Föremålet hade då forslats bort och kriminaltekniker hade undersökt bilen på plats innan den togs i beslag för vidare undersökning. Ärendet rubriceras som försök till mord.

Relaterade artiklar

Back to top button