LinköpingNyheterÖstergötland

Linköping: Källarbrand vid Skäggetorp centrum

Strax före klockan 17 inkom larm till SOS om rökutveckling från en källare i ett flerfamiljshus vid Skäggetorp centrum i Linköping.Räddningstjänst från flera stationer tillsammans med ambulans och polis skickades till platsen. Man möttes av kraftig rökutveckling från källaren. Rökdykare tog sig in i källaren och ungefär en timme efter larmet hade branden lokaliserats till ett källarförråd. Klockan 18.38 meddelade räddningstjänsten att branden var släckt och att ventilering av rök och värme från källaren pågick.Branden tros ha startat i källarförrådet. Platsen har spärrats av och polisen har upprättat en anmälan om mordbrand. En teknisk undersökning kommer att genomföras när det är möjligt.Strax efter larmet om branden så kontaktades polisen om inbrott i ett källarförråd på samma adress. Man utreder nu om branden och inbrottet hör samman.

Relaterade artiklar

Back to top button