LinköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Linköping: Brinnande lastbilssläp stoppade trafiken på E4

Det var klockan 06.15 på torsdagsmorgonen som räddningstjänst och polis larmades om en brand i ett lastbilssläp på E4 i Linköping.

Ekipaget stod i södergående riktning och i höjd med Gärstadverket. När brandmännen anlände till platsen brann det kraftigt och man beslutade sig för att låta släpet brinna ut. Lasten ska ha bestått av frigolit.

Trafiken stoppades i båda riktningar. Enligt en tidig prognos beräknas trafiken i norrgående riktning kunna släppas på vid tiotiden. I södergående riktning kommer det vara stopp till dess att släpet har bärgats. Någon prognos på när vägen är fullt framkomlig igen finns i skrivande stund inte.

Uppdatering
Strax före klockan 13 meddelas att vägen åter ska vara fullt farbar i båda riktningar.

Relaterade artiklar

Back to top button