NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Brand i lastbilssläp på E4

Det var strax före klockan tolv som SOS Alarm fick samtal om brand i en långtradare på E4 mellan Norrköping och Nyköping.

I norrgående riktning, nära Alkärret mellan trafikplatserna Björnsnäs och Strömsfors, hade en brand utbrutit i det främre hjulhuset på ett lastbilssläp. Chauffören påbörjade släckningsarbetet och dragbilen kopplades loss från släpet.

När räddningstjänst och polis anlände till platsen stängdes vägen av med långa köer som följd. Efter femton minuter på plats kunde man konstatera att branden var helt släckt och att lasten, som bestod av drycker, klarat sig utan större påverkan.

Nu väntar bärgningsarbete och innan det kan påbörjas måste släpet lastas om. Enligt en tidig prognos beräknas arbetet vara slutfört till klockan 17 och till dess kommer det att råda begränsad framkomlighet.

Relaterade artiklar

Back to top button