NyheterÖstergötlandSödermanlandStörningar & Samhällsnyheter

Trosa: Pansarterrängbil och persontåg i kollision

Ett persontåg med omkring 70 passagerare ombord har krockat med en pansarterrängbil mellan Vagnhärad och Västerljung utanför Trosa.

Larmet inkom till SOS vid 15.40-tiden och räddningstjänst, ambulans samt polis skickades till platsen. Enligt de första uppgifterna skulle tre personer ur militärfordonet vara skadade. Enligt SJ ska lokföraren i tåget ha skadats lindrigt, rapporterar P4 Sörmland. Även ambulanshelikopter larmades till platsen och har fört en av de skadade till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Tåget, som var på väg från Norrköping till Stockholm, har delvis spårat ur och står några hundra meter från platsen för kollisionen.

Totalt har tre personer förts till sjukhus med oklara skador, uppger polisen. En förundersökning gällande vårdslöshet i trafik är inledd vilket är en rutinåtgärd i den här typen av händelser. Statens haverikommission har underrättats, men det är oklart om de kommer utreda händelsen.

Relaterade artiklar

Back to top button