NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Ytterdörr bortsprängd i kraftig explosion

Strax efter klockan ett på söndagsnatten överöstes SOS Alarm med samtal om en kraftig explosion på Nygatan i centrala Norrköping.

Explosionen hade hörts över stora delar av stan. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen och möttes där av en bortsprängd ytterdörr till ett flerfamiljshus. Det är stora skador på fastigheten och flera fönsterrutor ska ha krossats av den kraftiga smällen. Ingen person kom till skada vid explosionen.

Efter att de materiella skadorna undersökts av räddningspersonalen överlämnades ärendet till polisen. Innergården spärrades av och tekniker kommer att undersöka brottsplatsen för att försöka utröna vad som detonerat.

Hur ärendet rubriceras är i skrivande stund oklart. Under natten kommer inga ytterligare uppgifter att lämnas, meddelar polisen via sin hemsida.

Uppdatering
Vid lunchtid på måndagen meddelades att ärendet kommer att rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Under natten har polisens tekniker tillsammans med nationella bombskyddet arbetat på platsen och flera fynd har gjorts. Polisen har knackat dörr i området och är också intresserade av att få uppgifter från andra som kan ha sett något som kan sättas i samband med explosionen.

Relaterade artiklar

Back to top button