NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Försökte köra ifrån polisen – kraschade

Strax efter midnatt inträffade en singelolycka på länsväg 210 i höjd med Bäckeby nära Norsholm utanför Norrköping.

Olyckan hade föregåtts av att en polispatrull skulle stoppa och kontrollera ett fordon. Föraren ville inte låta sig stoppas utan försökte istället köra ifrån patrullen. I höjd med Bäckeby, i hög fart, gick bilen av vägen och voltade varpå räddningstjänst och ambulans tillkallades.

I bilen färdades två män födda -88 och -91. Båda fördes med ambulans till sjukhus. En av dem bedömdes av ambulanspersonal plats vara allvarligt skadad, berättar Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid polisen i region öst. Föraren misstänks för rattfylleri genom drogpåverkan och grov olovlig körning.

Relaterade artiklar

Back to top button