NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Befarad brand var fjärrvärmeläcka

Det var vid klockan 10.45 på tisdagen som räddningstjänsten larmades om en misstänkt brand på Skärlundagatan i Norrköping. I vad som enligt larmet skulle vara Eons byggnad tjöt brandlarmet och det var varmt i lokalerna.

När räddningstjänsten kom på plats konstaterades att läckage från en fjärrvärmeledning orsakat larmet. Ledningen ska ha gått sönder i samband med att ett arbete utfördes i området. Istället för att släcka brand fick man assistera med utpumpning av det gröna varma vattnet.

Läckan har fått till följd att Klockaretorpet nu saknar fjärrvärme. Någon prognos för när fjärrvärmeleveransen kommer igång igen finns i skrivande stund inte.

Relaterade artiklar

Back to top button