Linköping: Polisbil i krock med husvagnsekipage på E4

FOTO: LÄSARBILD

Strax efter midnatt inkom larm om trafikolycka på E4 utanför Linköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. I höjd med Tekniska verken hade en polisbil kolliderat med ett husvagnsekipage. Olyckan inträffade i ett vägarbetsområde där trafiken i södergående riktning letts om till norrgående körfält.

Personalen i polisbilen hade missat att det kunde komma mötande trafik på platsen och när de mötte en bil antog de att den framfördes i fel färdriktning. När patrullen slog på blåljus och sirener för att vända om och få stopp på bilen körde de in i sidan på husvagnsekipaget.

Totalt blev sju personer inblandade i olyckan. I husvagnsekipaget färdades två vuxna och tre barn, en av de vuxna och ett av barnen klagade över nacksmärtor och fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. Båda bilarna och husvagnen fick bärgas från platsen.

Under tiden som räddnings- och uppröjningsarbetet pågick stängdes vägen av. Vid ett-tiden var det fortfarande stopp i båda riktningar.