NyheterÖstergötlandSödermanlandStörningar & Samhällsnyheter

Nyköping: Buss i våldsam brand på E4

Det var strax före klockan 16 på söndagseftermiddagen som SOS larmades om rökutveckling från en buss på E4 nära Stavsjö mellan Nyköping och Norrköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. I södergående riktning, nära länsgränsen till Östergötland, skulle det enligt de första uppgifterna ryka från den bakre delen av en buss. Bussen hade stannat på vägrenen och när räddningstjänsten anlände till platsen var bussen helt övertänd och bortom all räddning. Några personskador har inte rapporterats.

Många bilister gjorde trafikfarliga stopp i norrgående riktning för att titta, fota och filma. Stundtals stod ett tiotal bilar så illa till på vägen att andra trafikanter fick panikbromsa för att undvika kollision.

I samband med släckningsarbetet är vägen avstängd i södergående riktning och det är långa köer på platsen.

Relaterade artiklar

Back to top button