LinköpingNyheterÖstergötland

Linköping: Skottlossning i Berga – polisen utreder mordförsök

Det var strax före klockan 16 på tisdagen som polisen fick flera samtal om skottlossning i stadsdelen Berga i Linköping.

Flertalet polispatruller skickades till platsen och ett område kring platsen för skottlossningen spärrades av. Innanför avspärrningarna pågår i skrivande stund en kriminalteknisk undersökning. Man söker även i området med hund.

Söderleden stängdes av vilket ledde till stora trafikproblem i området. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada i samband med skjutningen.

Uppdatering
Under kvällen hävdes avspärrningarna. Polisen uppger att teknisk bevisning har anträffats och säkrats på platsen. Vid den tekniska undersökningen har tre hylsor säkrats. Skottlossningen är sannolikt inte riktad mot allmänheten utan mot en person och ärendet rubriceras som försök till mord. Ingen person är ännu misstänkt för gärningen men en person har hämtats till förhör, denne tros ha uppgifter att lämna men är inte misstänkt för brottet.

Relaterade artiklar

Back to top button